تقسیم بندی کرم ها :
دسته اول یعنی کرم های صاف اغلب بیماری زا بوده و به صورت انگل مشاهده می شوند مانند کرم روده ، کرم آسکاریس و ... می باشند.
دسته دوم به دلیل بند بند بودن ، حلقوی نام گرفته اند که خود به سه دسته پرتاران ، کم تاران و بی تاران تقسیم میشوند.
کرم حلقوی پرتاران :
پرتاران (به انگلیسی: Polychaeta) ردهای از کرمهای حلقوی هستند که عموماً دریازی هستند. هر بخش از بدن پرتاران یک جفت برآمدگی گوشتی دارد که پایواره نامیده میشود و این پایوارهها از جنس کیتین و بندبند هستند و خارهای فراوان دارند ، با اینکه اغلب پرتاران در دریا زندگی میکنند ، ولی برخی گونه های آنها در آب شیرین نیز یافت می شوند و در جنوب شرق آسیا و آمریکای لاتین برای تغذیه آبزیان پرورش داده می شوند. بیش از ۱۰ هزار گونه از پرتاران شناسایی و توصیف شدهاست. لارو آنها تروکوفور است. در این رده کرمهای صدفی و کرمهای لولهدار شناخته شدهترند.
کرم حلقوی کم تاران:
کم تاران : ( در لاتین Oligos = چند یا کم + chaete = تار) این رده شامل کرم های حلقوی است که در هر حلقه چندین تار دارند. از کرم های خاکی بزرگ، لومبریکوس ترستریس (Lumbricus terrestris) ، نمونه ای از یک کرم کم تار است که ممکن است به درازای 30 سانتی متر و به قطر 9 میلی متر رشد کند . . تاکنون حدود ۶۰۰ گونه از کرمهای خاکی کشف شده اند که هر کدام آناتومی خاص خود را داراست و از نظر تعداد بند و تعداد تارها و حتی آرواره ها با هم متفاوت هستند . تعداد تارها خصوصیتی است که می توان توسط آن کرمها را از هم جدا و دسته بندی کرد معمولا رده بندی هایی که از کرمها به وجود آمده از همین تارها است.
کرم حلقوی بی تاران:
بی تاران : زالوها کرمهای آبزی و خاکزی دارای عادات شکاری یا انگلی هستند و در آنها بادکشهای بزرگ انتهایی به منظور حرکت و چسبیدن وجود دارد. بدن زالو در حال بیحرکتی دراز یا تخم مرغی شکل است و اساسا از 34 حلقه که بوسیله قدههای عصبی مشخص است، تشکیل میشود. بدن از کوتیکول پوشیده شده است. دستگاه عضلانی زالو کامل و پر کار و قوی است. زالو همافرودیت (دوجنسه) است.
زالو چیست ؟ معرفی زالو بخش اول
زالو (leech) جانوری با نیروی مافوق الطبیعه و نام علمی آن Hirudinea است. زالوها کرمهای حلقوی هستند که به کرمهای خاکی شباهت دارند ولی از لحاظ آناتومی بسیار متفاوت می باشند. درباره زالو بیشتر بدانید
زالوها جانوران لاشهخوار ، شکاری یا انگلی بوده و گروهی دارای عادت خونخواری هستند. این نوع زالوی خونخوار توسط بادکش به میزبان چسبیده ، پوست آن را سوراخ و یک آنزیم ضد انعقاد به نام هیدرودین آزاد میکند و از خون میزبان استفاده میکند. در یک وهله غذایی یک زالو میتواند چندین برابر وزن خود خون بخورد. قسمت بیشتر آب خون دفع میشود ولی قسمت غلیظ و متراکم چنین غذای کاملی به صورت مایع غلیظی در بدن زالو باقی میماند و به آهستگی ظرف چندین ماه گوارش مییابد. تاکنون حدود ششصد نوع زالو شناخته شده است. اما فقط تعداد اندکی از نظر پزشکی و دارویی مفید هستند. راههایی برای تشخیص زالوهای طبی و سمی وجود دارد که با مطالعه آنها میتوانید زالوی طبی از سمی را تشخیص دهید.
شايد اين مطالب براي شما جالب باشد :
↵ خرید زالو - فروش زالو ، خرید و فروش زالوی طبی
↵ زالو چیست ؟ معرفی زالو بخش دوم
↵ تصاویری از زالو درمانی ، بخش اول
↵ خواص فوق العاده زالوی طبی
↵ مواد موثر در بزاق زالوی پزشکی